onsdag 23 februari 2011

Hetvägg*

Jag har inte alls hängt med i årets semmelrace men idag var det dags. Efter dagishämtningen så åkte jag och barnen ned till Konditori focus. Tyvärr var dagens semlor slut; Alternativet hade varit att köpa en hel (dagsfärsk) semmeltårta eller saffranssemlor, men nej tack! Det fick bli en kvartett med dagsgamla. Ett passande serveringssätt  för dagsgamla semlor är hetvägg*, och så blev det också, även om barnen visade tummen ner för denna variant. Jag njöt i alla fall av säsongens första (och enda) hetvägg*.

Faluns snyggaste konditoripåse!

* Semla serverad med varm mjölk - ordet kommer från det tyska "heisse wecken" (ungefär heta kilar), en kvarleva från den tid när fastlagsbröden var formade som kilar eller kors.

2 kommentarer:

  1. Bloggar ska uppdateras!!!!!
    Åker du öppet spår söndag eller måndag?
    /KJ

    SvaraRadera
  2. Sorry, nu är det åtgärdat! Angående din fråga, se nästa inlägg...

    SvaraRadera