Jag har inte alls hängt med i årets semmelrace men idag var det dags. Efter dagishämtningen så åkte jag och barnen ned till Konditori focus. Tyvärr var dagens semlor slut; Alternativet hade varit att köpa en hel (dagsfärsk) semmeltårta eller saffranssemlor, men nej tack! Det fick bli en kvartett med dagsgamla. Ett passande serveringssätt för dagsgamla semlor är hetvägg*, och så blev det också, även om barnen visade tummen ner för denna variant. Jag njöt i alla fall av säsongens första (och enda) hetvägg*.
* Semla serverad med varm mjölk - ordet kommer från det tyska "heisse wecken" (ungefär heta kilar), en kvarleva från den tid när fastlagsbröden var formade som kilar eller kors.
Faluns snyggaste konditoripåse! |
* Semla serverad med varm mjölk - ordet kommer från det tyska "heisse wecken" (ungefär heta kilar), en kvarleva från den tid när fastlagsbröden var formade som kilar eller kors.
Bloggar ska uppdateras!!!!!
SvaraRaderaÅker du öppet spår söndag eller måndag?
/KJ
Sorry, nu är det åtgärdat! Angående din fråga, se nästa inlägg...
SvaraRadera