söndag 26 juni 2011

Skuruhäll


Många intressanta platser stannar man vid på väg mellan A och B. Skuruhäll tillhör inte denna kategori; För att komma hit krävs ett visst mått av riktad handling. Jag gjorde en avstickare hit från morgonens tur till  Korså bruk (via Karlsbyheden - Finngärds fäbodar). För den som gillar administrativa gränser är Skuruhäll ett intressant röse på en kulle med det passande namnet Råberget, ca 5 km söder om Korså bruk; Två län, fyra kommuner och fem socknar strålar här samman i en ståtlig stenhög.

Efter returjoggen från toppen (ca 800m) letade jag mig tillbaka via Långtäkts fäbodar, Ryggen och Lönnemossa. Fin rundtur på delvis riktigt fina grusvägar, drygt 70 km t.o.r Järlinden.

Ja just ja. Skuruhäll var också  namnet på en orienteringsklubb en gång i tiden, men det är det väl ingen som minns idag?

1 kommentar:

  1. Jonas Bergstedt27 mars 2013 kl. 08:25

    Hmm..., denna 'stensättning' är kanske inte i klass med Stonehenge eller egyptens pyramider men ovanligt ambitiös för att vara en råmarkering. Ett ypperligt exempel på människans inneboende vilja att alltid markera sina revirgränser!

    SvaraRadera