Laddade med en himla snabb gröt i morse för säsongens första +10 milpass.
Med nedanstående pedagogiska steg-för-steg- instruktion kan du inte misslyckas.
Du behöver 1,5 dl grovt rågmjöl, salt, 5 dl vatten och en näve torkad frukt
Kvällen före:
Klipp frukten. Jag föredrar aprikoser och plommon. Tillsätt salt.
På med vatten och låt stå och svälla över natten.
Färdigsvällt!
Vispa ned mjölet och låt småputtra i ca 10 min, rör då och då.
Servera med hemkokt lingonsylt och standardmjölk. En kopp kaffe på detta och du är redo för stordåd.
Turen då? Järlinden-Vika-Milsbo-St. Skedvi-Säter-Ugglebo-Solvarbo-(Dammsjön)-Gustafs-Ornäs- Torsång- Aspeboda-Källviken-Järlinden, landade på 110 k. Kunde inte låta bli att utöva lite tillsyn i naturreservatet Dammsjön ( 3km avstickare från Solvarbo). Infotavlan hade väl sett sina bästa dar - lovar härmed bot och bättring. Annars så är
badplatsen en fin en - helt klart läge för ett kombopass cykel-sim-cykel senare i sommar.